kIsah cuti ku....^_^ suka&duka dirAsai beRSama..

story mory nk mula dh!!follow tau.....

Assalamualaikum pada pembaca Blog harumiainaie yang dumok nih..
tnks sangat..sbb bace, yer la blog aina x cam blogger yg lain2 dowg ramai yg follow..tapi aina x kisah asalkan aina  dapat story dlm blog ni untuk kepuasan aina sendiri waktu sunyi...
si dumok ni x pandai sangat bab2 mengarang ayat best2 nih so bebantai ajer ikot sodap tekak ape2 yang nk ditulisnye...huuu ^o^ maap la yer...


hurm...back to the STORY..tok ENTRY aina kali nih...pasal KISAH CUTI aina untuk selama 3 MINGGU ni..ader suka dan duka..suma aina dapat rasa..
.kalau sebelum cuti memang la TERUJA sesangat nak balik cuti kan..
tapi dalam masa yang sama risau pun ada sebab still dalam EXAM..pastu NENEK kat hospital...
masa EXAM aina mmg bantai jer jawab...TAWAKAL BEBANYAK....dalam hati sedih sesangat....
but depan orang aina still kena heppy kan diri..bukan nak hipokrit or apew aina just nak kengawan focus tok exam n x yah pikir apew aina rase....hurm selesai osce ke dua..dah mula cuti..
YEAH!!!!eppy sesangat...aina nak balik n jaga NENEK sepenuh masa kat ospital..
sian keluarga yang lain mesti da penat jaga nenek..so aina pulak nak jaga..
NENEK TUNGGU AINA YER!! ^_^


HURm...lega dah pale otak..FINAL dah lepas..cuti pun dapat SUKE3!!! ^_^ 
so tiket balik aina 4/11 malam naik bas perdana depan kolej jep hii...
3/11/2011 aina jadi model ospe tok student sem1 hii..cam2 gelagat la dowang lawak jer...
ape2 pun dowang bejaya jgk wat..alhamdulillah ...
balik dari jaga ospe aina becadang nak kuar ngan nadh my bespwen tapi..
lambat sikit la so die p dulu...mase dok nak siap2 tu..abi pon kol aina..
hee mesti x saba nak tunggu puteri sulong die ni balik kan....tapi ape yang aina jang ke sume salah...sekarang mula kisah SEDIH untuk aina...ABI kol nagis2 g tau NENEK aina...
 dah MENINGGAL ... ='( aina d x tau nak pikir apew..aina tekilan sesangat..
aina nak jaga nenek aina nak sangat jumpa nenek masa kat hospital ...
NENEK..nape x tunggu aina balik??...nape NENEK pergi sebelum aina sempat jumpe NENEK??yaAllah..kuatkan lah hati hamba mu...mase ni aina dah nekad sangat nak balik..
NAK SANGAT!!! dalam masa yang sama aina pikir ngn sape aina nak tuka tiket..
.Alhamdulillah ader jugak yang nak tukar..tnks dik ....
NUR LIYANA ABDULLAH..akak x kan lupa pengorbanan kecil tu sampai bile2 ='(


Aina gerak balik selangor malam kul 8.30 dalam senyum aina pada suma orang..
 tapi dalam hati aina sedih sangat2..dalam bas aina rase sunyi sangat
 n pikir nape NENEK x tunggu aina ='( lepas makan ubat aina terus lena...
sampai selangor dalam pukul 6 lebih..BOY yang amik sebab abi bz n x ad sape dpt amik..
tnks boy...sampai jer rumah sedara2 da ramai..masuk jer rumah aina nampak NENEK depan pintu..tapi...tu suma bayangan aina..sebab sebelum2 ni bila aina balik nenek selalu tunggu depan pintu ='(
masa ni bacaan yassin dengar sayup2 jer..NENEK ader atas katil yang selalu die tidur..

aina macam x cayer sume ni jadi..mase aina salam sedare2 aina sume peluk aina n suh aina sabar...
sebab aina lah paling rapat ngn nenek masa hayat nenek..
nenek yang besarkan aina sejak aina lahir lagi....aina tengok NENEK tebaring kaku...
badan nenek besar sangat...sebab banyak air,sedangkan nenek kurus jer....
da macam bukan nenek yang aina tengok..muka nenek sembab...bengkak2 sebab guna bantuan penafasan..nape aina x diberi kesempatan jaga nenek??='(





<-- ni la NENEK aina..gambar ni pun aina dapat dari sedara aina..
      kalau x mesti aina x dapat langsung tengok keadaan nenek...
      walaupun nenek da x ad,nenek still ada dalam hati aina...
      sampai bile2 walaupun jasad dah terpisah nenek selalu ada...
      aina SAYANG nenek...


















 tengok pada keadaan nenek mcam ni aina dapat rasa mesti nenek 
 teseksa sangat2 lawan kesakitan tu....sampai makcik aina bagi tau...
 nenek ader cakap "MAK DAH X SANGGUP NAK TAHAN SUME NI..."
 degar dari situ aina terus nagis..ya Allah nape aku x bekesempatan nak 
 rawat NENEK??? ='(















pagi tu NENEK mandikan,dikafankan,disembahyangkan di masjid behampiran...
pagi tu hujan renyai macam tau kesedihan kami sekeluarga..
ramai yang datang untuk menghormati jenazah untuk kali terakhir...
selesai mandi nenek dikafan kan..aina tengok dari mula sampai habis...disaat hampir selesai..
lagi deras air mata aina mengalir..sebab masa untuk aina...
 tengok wajah nenek untuk kali terakhir hampir tiba...
kami sekeluarga diberi peluang untuk cium nenek....aina pun x lepaskan peluang tu...
.aina cium n peluk nenek...yaALLAH..dalame sangat aina x dapat peluk n cium nenek...
.='( rindu sangat kat nenek.....
habis disembahyangkan nenek dikebumikan di tanah pekuburan di UPM...



KINI!!...inila pesinggahan terakhir buat NENEK sebelum dibangkitkan kembali...
AL-FATIHAH buat nenek aina doakan nenek ditempatkan di tempat orang yang beriman,semoga kebaikan nenek diterima oleh ALLAH dan kesalahan nenek dapat dimaafkan...tarikh pengebumian ini pada 4/11/2011 tarikh yang sepatutnya aina balik dengan hasrat untuk jaga nenek..aina x kan lupa pesan nenek..aina ingat lagi janji nenek nak masakkan makanan kegemaran aina..tapi kini x lagi..aina x dapat rasa suma tu....dah x dapat....

6/11/2011 hari dimana seluruh umat islam menyambut HARI RAYA AIDIL ADHA raya korban...
setiap tahun mesti bekumpul dirumah nenek untuk masak besame2 tapi kini x lagi..suma terasa sepi..hnya mampu menangis sebab raya taun ni kami tampa NENEK..baru jer 4hari nenek x ade...selepas sembahyang raya kami suma pergi ke tanah pekuburan untuk ziarah makam ariah nenek dan atok...

ni masa di kubur aruah nenek ainaa..3/11/2011

ni pulak kubur aruah atok 1/5/1996

jadi sekarang hidup aina tampa nenek..tapi aina tau aina still ada sedara mara yang lain dan x lupa juga kawan2 aina yang selalu ada dibelakang aina...tnks korang..aina sayang korang...



DALAM mengisi kesunyian......aina still dengan fotoshoot,


cam yang kengkawan tau aina memang suka begambar..pantang nampak camra nanti mula lah tekinje2 macam kerang busuk!!esh3 apela anak dare nih kan??hii.....senag cakap masing2 ader hobikan..ni pon hoby aina jugak MENEMPEKKAN muka kat Camra...HEEE ^_^ suke3!!...
so tok cuti ni banyak ugak la pic aina yg dah diamik...
contoh nye cam kat bawah ni ha!!!si gumok yang begambor...


gambar dekat taman BOTANI ..



ni mase kat midvelly pulak!!
( ha!! ni la kojenye...DOMO ajer ^_^ )

ni pulak kat banting,pantai?? x ingat hee

huu...tula antare pic2 nye...x leh nk letak sume..ti kang ader yang kate aina ni OVER pulak..
sikit2 suda....foto2 ni diambil oleh EQHWAN ZARREEQ sebagai photographer yang baru je naik..tapi da banyak jugak even yang dah die join ngan krew2 die yang lain...so kalau ader yang beminat boleh la rojer2 yer....


next!! ni aktiviti last cuti pulak....23/11/2011
aina p sunway lagoon...dari pagi sampai laaa...kepetang,ingatkan x ramai..tapi da cam ari cuti ramai jugak...
haizz..x rti dok umah agaknye dowangni....jalan pon jem manjang time cuti scool ni..mak bapak pon amik cuti sekali bawak anak jenjalan..

ha gamba ni mase kat jambatan gantung...letih bejalan,nak tecabut kaki aina rase...
jom tengok mana g nak pi....

huhuhu..x saba nih nak mandi!!!!
ha!!hamek kau ayaq trun dri langitt....
arrr!!!!!!!heee...

cukuplah sampai disini story mory aina untuk cuti 3 minggu..dalam setiap minggu nilah kisah yang dah pun berlaku KISAH CUTIKU ^_^ SUKA&DUKA...so sekarang..apelagi...
ni ha!!!!


mase untuk KEMAS barang!!!! MASUK STUDY balik.....
KELANTAN memanggil...
mood : malas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =(

~TAMAT~

4 jom comment:

  Reply To This Comment ☆H啊ruM! Ai嗯aie☆

November 24, 2011 at 6:07 PM

NENEK adalah orang yang paling banyak bekorban demi jaga aina....aina nakal sangat2,dalam satu hari mesti ader jer yg nak betekak dengan nenek..tapi aina mntk maaf balik....NENEK,jasa nenek aina x kan lupakan..19tahun nenek besarkan aina,didik aina....sejak aina lahir dan dapat tengok dunia ni...aina tau aina x bekesempatan nak jadi nurse dan rawat nenek..tapi aina harap semangat aina kuat demi menjaga orang lain...
salam sayang dari aina..-AL-FATIHAH-

  Reply To This Comment MiZz fLoVeWiSh

November 25, 2011 at 1:58 AM

sabarla..setiap yang datang pasti akan kembali..kan ???

  Reply To This Comment M!z PuRpLe

November 25, 2011 at 3:26 AM

assobaru minal iman ya ukhti :)

  Reply To This Comment ☆H啊ruM! Ai嗯aie☆

November 25, 2011 at 5:48 AM

=) besabar tu mmg perlu,tapi kalau da x thn ngis je yg mampu